Mijn verhaal

Laten zien wie je echt bent, is veel meer dan communicatie

Pippi Langkous

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Beleef plezier aan nieuwe ervaringen, ook al ben je geen kind meer. Gewoon doen!

Trouw(ring)

Met Edwin ben ik al bijna 30 jaar getrouwd. Het was beslist geen liefde op het eerste gezicht, maar hij is het beste wat me ooit is overkomen. Mijn lief, mijn man, co-ontdekker, uitdager en steunpilaar.

Fotografie

Fotograferen is een grote hobby. Het liefst gewoon vastleggen wat er is, zonder ingewikkelde technische hoogstandjes. Mensen, natuur, steden, details, kunst ver weg of dichtbij. Er valt zo veel te zien. Zeker als je inzoomt.

Waterrat

Al van kinds af aan ben ik een echte waterrat. Nog steeds zwem ik iedere week. Zwemmen om fit te blijven, of gewoon voor de lol. Dobberend op een (zeil)boot of genietend aan de waterkant vind ik ook heerlijk.

Eten

Eten is voor mij een bron van energie en belangrijk voor mijn gezondheid. Maar natuurlijk ook om heerlijk van te genieten. Gevarieerd, gebalanceerd en met aandacht. Ik bof met een goede kok in huis en duik zelf ook graag de keuken in. Zeker als er mensen over de vloer komen. Mijn vader zei altijd dat je avond geslaagd is, als je goed voor je gasten zorgt. Hij had en heeft nog steeds gelijk!

Paspoort

Mijn paspoort verschaft me toegang tot mooie, inspirerende en uitdagende oorden. Ik kan er geen genoeg van krijgen te reizen. Overigens ook in eigen land. Uit mijn comfortzone stappen en ervaren hoe het had kunnen zijn als het net even anders was gelopen. In mijn paspoort kun je lezen, dat ik geboren ben in Leiden en Nederlands mijn moedertaal is en blijft.

Verhalen

Ik ben gek op verhalen, een boek waarin je je kunt verliezen, een film die raakt (het liefst in de bioscoop), mensen die hun ervaringen delen, of kinderen die hun fantasie de vrije loop laten. En voor verhalen die mooi zijn vormgegeven, ben ik zeker in. Zoals een speciale uitgave van de Kleine Prins, zo inspirerend.

Wandelschoenen

Een goede bekende zei eens “De thuisblijvers hebben altijd ongelijk”. Ik moet daar nog vaak aan denken. De natuur is zo prachtig, ongeacht het weer. Mijn zintuigen komen tot leven als ik buiten ben. Het liefst ga ik wandelen, het tempo is dan wat trager en daardoor ervaar ik intenser.

Brievenbus

In de derde klas van de lagere school, ben ik heel erg ziek geweest. Iedereen uit mijn klas heeft me toen een persoonlijk briefje/kaartje gestuurd. Ik was daar toen zo blij mee. Het heeft de kiem gelegd voor het geven van aandacht op deze manier. Regelmatig koop of maak ik een kaartje voor iemand. Ik schrijf er iets persoonlijks in en zoek een mooie postzegel uit. Hopelijk kan de ontvanger dat net zo waarderen als ik destijds.

Personal Trainer

Toen Edwin (mijn man) voorstelde een personal trainer te nemen, was ik faliekant tegen. Hij heeft me weten te overtuigen en daar ben ik nog steeds heel blij om. Als je denkt geen tijd of energie te hebben om te sporten, neem dan een personal trainer. Wel een advies: kies iemand uit, die bij je past. Zonder Hicham waren we veel minder fit (en ook nog eens minder aantrekkelijk) geweest. En we beleven veel plezier aan het trainen met hem en het sporten op andere momenten.

Kleding

Op de middelbare school heb ik een tijdje in een bejaardentehuis gewerkt, in de huishouding. Het uniform was een enigszins armoedig schort met een sluiting van knopen. Niet de gedroomde outfit voor iemand, die niet de ideale maten heeft. Ik word toch een stuk blijer van kleding, die bij me past. Kleding is voor mij een manier te laten zien wie ik ben.

Vrijheid

Vrijheid vind ik een enorm groot goed. Vrijheid om te kunnen zijn wie en met wie je wilt zijn. Vrijheid om te kunnen doen waar je plezier aan beleeft en waar je voor staat, ongeacht je achtergrond of maatschappelijke positie.

Share your rank

Ik ben heel dankbaar voor de mensen, die mij al dan niet bewust op weg hebben geholpen. De beurt is nu aan mij er voor anderen te zijn. Als we allemaal iemand onder onze arm zouden nemen, zou dat heel verrijkend zijn.

Het museum van mezelf uit Flow Magazine heeft me geïnspireerd tot deze opzet.